Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η δύναμη της αγάπης... στην πράξη! Μέρος Β'

Οι πράξεις καλοσύνης και συμπαράστασης αυτού του ανθρώπου, δεν έχουν τελειωμό!
Και αυτή τη φορά δεν μας είναι άγνωστος, ξέρουμε ποιος είναι. Πρόκειται για τον  Wilson Martins Coutinho, έναν βραζιλιάνο ακτιβιστή που ζει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Έχει αφιερώσει την ζωή του στο να σώζει και να περιθάλπτει σκύλους που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, ένα βήμα πριν τον θάνατο.
Πριν λίγο καιρό είχαμε αναρτήσει φωτογραφίες από την διάσωση ενός pitbull, του Davi.

Αυτή τη φορά θα σας δείξουμε μια ακόμα διάσωση, αυτή του Francisco de Jesus. Ενός σκύλου που βγήκε ο Wilson πεταμένο σε μια γωνιά του δρόμου, τον Μάρτιο του 2013.

Σκουλήκια είχαν γεμίσει τις ανοιχτές πληγές που είχε στο σώμα του Fransisco, και τον έτρωγαν ζωντανό!
Τρύπες και πληγές γεμάτες σκουλήκια υπήρχαν παντού, οι πιο σοβαρές όμως βρίσκονταν στο μπροστινό του πόδι, στο αυτί του και στην πατούσα του ποδιού του, στην οποία υπήρχε μια τεράστια τρύπα όπου μπορούσες να δεις μέσα τους μύες και τη νεκρή σάρκα.

 Ο Wilson καθάρισε προσεκτικά όλες τις πληγές, αφαίρεσε τα σκουλήκια και γέμισε με αντισηπτικές κρέμες την περιοχή. Του άλλαζε γάζες και τον καθάριζε τακτικά και πήγαν και στον κτηνίατρο για περαιτέρω ιατρική βοήθεια.


 Με την αφοσίωση και την φροντίδα του Wilson, ο Fransisco κατάφερε μέσα σε τρεις μήνες να αναρρώσει πλήρως, και να γίνει ένας χαρούμενος σκυλάκος που χάριζε μόνο χαμόγελα και αγκαλιές!


Αν ο Wilson δεν είναι ένας άγγελος πάνω στην γη, τότε ποιος είναι άραγε??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου