Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Εγκατέλειψαν σκυλίτσα, έχοντας δεμένα τα πόδια και τον λαιμό της με σύρμα!

Άλλο ένα αρρωστημένο περιστατικό βίας εναντίον αδύναμων ζώων έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των κακοποιήσεων προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των φιλόζωων για την έκταση της διαστροφής ορισμένων ανθρώπων που θεωρούν τη ζωή ενός ζώντος πλάσματος ευτελή.

Ένα σκυλάκι εγκαταλείφθηκε την περασμένη Πέμπτη μπροστά στην είσοδο του καταφυγίου Έδεσσας με τα πόδια και το λαιμό του τυλιγμένα με σύρμα. Ο υπεύθυνος του καταφυγίου που το βρήκε δεν πίστευε στα μάτια του. Τα πόδια του ήταν τόσο σφικτά δεμένα με το σύρμα που είχαν πρηστεί υπερβολικά και ο κίνδυνος για ακρωτηριασμό των πίσω άκρων ήταν ορατός. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά. Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για εξετάσεις και κτηνιατρική φροντίδα. Παρά την κακοποίηση που υπέστη από τον άγνωστο δράστη η υγεία της είναι πολύ καλή και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή με αντιβίωση μέχρι να αναρρώσει. Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται στο καταφύγιο Έδεσσας και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη για υιοθεσία.

Η Ομάδα Εθελοντών Καταφυγίου Έδεσσας αναφέρει για το νέο περιστατικό κακοποίησης και εγκατάλειψης: «Μάλλον κάποιοι ζουν ακόμα στον Μεσαίωνα. Δεν εξηγείται αλλιώς η κατάσταση στην οποία παράτησαν αυτή τη σκυλίτσα έξω από το καταφύγιο. Τι κακό μπορεί να έκανε ένα τόσο γλυκό και τρυφερό σκυλάκι; Δεν θα το μάθουμε ποτέ δυστυχώς, όπως και ποτέ δεν θα μάθουμε το τέρας που πήγε να της κάνει τέτοιο κακό».

Η σκυλίτσα θα δοθεί με μικροτσίπ, εμβολιασμένη, αποπαρασιτωμένη και με βιβλιάριο υγείας. Όσοι ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν την πανέμορφη αυτή σκυλίτσα μπορούν να επικοινωνήσουν στο κινητό τηλέφωνο 6978328957 από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 10 π.μ. -6 μ.μ. ή στείλτε email στο oekedessas@gmail.com.


πηγή: Ιστορίες Αδέσποτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου