Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Η ελπίδα έρχεται από τα παιδιά!

Καθημερινά διαβάζουμε και γράφουμε για βίαιες και αποτρόπαιες πράξεις με θύματα πάντα τα ανυπεράσπιστα ζώα.
Σήμερα όμως είναι μια διαφορετική μέρα. Είναι μέρα αισιοδοξίας και ελπίδας πως η νέα γενιά και τα νέα παιδιά θα φέρουν σιγά σιγά την αλλαγή και την ανθρωπιά που έχουμε όλοι ξεχάσει.
Σε μια μόνο μέρα δημοσιεύτηκαν δύο διαφορετικές ειδήσεις, που μόνο χαμόγελο μπορούν να φέρουν στα χείλη.

Η πρώτη είδηση έρχεται από την Μυτιλήνη και από το φιλοζωικό Σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ. 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, στις 12/2/2014, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης είχε μια πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη. Τους επισκέφθηκαν τρεις μικρές μαθήτριες της 3ης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης -η Ευαγγελία, η Ευρυδίκη και η Βίβιαν- και τους ενημέρωσαν ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν φτιάξει ιδιόχειρες πήλινες κατασκευές τις οποίες πούλησαν και τα έσοδα ήθελαν να τα διαθέσουν για την περίθαλψη των αδέσποτων της πόλης!
"Είναι δύσκολο να περιγραφεί η συγκίνηση που μας προξένησε αυτή η χειρονομία των τριών μικρών φίλων μας- τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά! Ευχόμαστε το ενδιαφέρον τους για τα άτυχα ζώα του νησιού μας, να βρει μιμητές και μεταξύ των μεγαλύτερων συμπολιτών μας." αναφέρουν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι του σωματείου.



Η δεύτερη είδηση έρχεται από ένα χωριό της Πιερίας, την Κονταριώτισσα. Εκεί, τα παιδιά του γυμνασίου έχουν αναλάβει με δική τους πρωτοβουλία, να φροντίζουν κάθε αδέσποτο που πέφτει στην αντίληψή τους, να τα περιθάλπουν, να τα στειρώνουν, να τους κάνουν θεραπείες και να προσπαθούν να τους βρουν παντοτινά σπιτάκια. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια των παιδιών, είναι μια καθηγήτρια τους, η οποία είναι μια εμπνευσμένη παιδαγωγός και ένας ευαίσθητος άνθρωπος.
Το πιο πρόσφατο περιστατικό που έχουν αναλάβει είναι μια σκυλίτσα την οποία βρήκαν ετοιμόγεννη πριν 3 μήνες περίπου, την βοήθησαν να γεννήσει, και από τότε φροντίζουν τόσο την ίδια όσο και τα μωρά της για τα οποία ψάχνουν επισταμένως για υιοθεσίες.



Αυτά είναι τα καλά νέα της ημέρας! Και θέλουμε να ελπίζουμε πως όσο περνά ο καιρός, θα έχουμε όλο και περισσότερα παραδείγματα αγάπης και φιλοζωίας από τα νέα παιδιά που θα μας κάνουν περήφανους και θα φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο από τον δικό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου